Zwangerschaps Piercings

zwangerschapspiercing

Een navelpiercing is mooi en sexy , maar tijdens een zwangerschap kan deze voor wat ongemak gaan zorgen. Doordat je buik snel groeit en je hormoon huishouding verandert tijdens een zwangerschap kan die mooie navelpiercing voor problemen gaan zorgen en kan een zwangerschapspiercing een uitkomst zijn. 

Bekende klachten zijn:

  • uitgroeien van de piercing
  • uitscheuren van de piercing
  • irritatie
  • ontsteken

De zwangerschapspiercing bied vaak uitkomst

Er zijn vrouwen die zonder problemen hun originele navelpiercing kunnen blijven dragen , maar de meeste vrouwen ondervinden tussen de 20 en 30 weken hinder omdat de normale piercing pijnlijk wordt doordat deze te strak zit en begint te irriteren.
Ook kan het lichaam tijdens een zwangerschap metalen objecten beginnen af te stoten zij staan dan voor de keuze :
 1. de navelpiercing uit te doen met het risico dat deze dichtgroeit of 2. stappen dan over op een zwangerschapspiercing

Een zwangerschapspiercing is gemaakt van hypoallergeen kunststof (bioplast of ptfe )
en dient buigzaam te zijn om het draagcomfort te waarborgen.
De zwangerschapspiercing is er in diverse uitvoeringen, ze zijn er heel simpel als een staafje met 2 kunststof bolletjes , tot hele mooie zwangerschapspiercings met hangertjes en ingelegd met schitterende steentjes.

Waar moet je op letten bij een zwangerschapspiercing

Maak de zwangerschapspiercing net als andere piercings goed schoon voor je deze in gebruik neemt, en wanneer je de zwangerschap piercing inkort knip m dan niet te kort af of bestel 2 zwangerschapspiercings en laat er 1 wat langer zodat je er de hele zwangerschap mee uit de voeten kunt.Inkorten van de zwangerschap piercingDoor het staafje iets schuin af te snijden is het makkelijker om er een bolletje op te draaien.
Zeker wanneer je er een kunststof balletje op wilt draaien adviseren wij om het staafje schuin in te korten.